Domov  |  Kontakt  | 

Uvoz in distribucija Tersus d.o.o. 

 

 tel.: 01-2573-256     Brezplačna modra številka: 080 11 05

Brezplačna pomoč in svetovanje:

tersus@siol.net | 080 11 05

Potrebujete dodatne informacije glede nakupa in montaže?

Pokličite naše izkušene tehnične svetovalce. Pomagali vam bomo.

051-655-500, 031-235-200 ali na brezplačno številko 080 11 05

Električno talno ogrevanje

Električno talno ogrevanje

ELEKTRIČNO TALNO OGREVANJE

Električno talno ogrevanje EBECO se vgrajuje pod keramične, pvc ali lesene talne obloge. Švedska tehnologija za učinkovito ogrevanje, 10 let garancije, enostavna montaža talnega ogrevanja.

>> podrobno o talnem ogrevanju

Padajoče

   

na stran

Kosov 1 do 24 od skupaj 61

Stran:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Padajoče

   

na stran

Kosov 1 do 24 od skupaj 61

Stran:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

TALNO GRETJE

 

VEDNO POGOSTEJŠI SISTEM OGREVANJA

S pomočjo električnega talnega ogrevanja dosežemo najprimernejšo razporeditev toplote v prostoru zaradi česar je ta način najbližje človeku, saj omogoča visoko stopnjo bivalnega udobja. Ta je povezan z načinom delovanja, saj talno ogrevanje omogoči, da se toplota enakomerno razporedi po celotnem prostoru,...

TALNO GRETJE

 

VEDNO POGOSTEJŠI SISTEM OGREVANJA

S pomočjo električnega talnega ogrevanja dosežemo najprimernejšo razporeditev toplote v prostoru zaradi česar je ta način najbližje človeku, saj omogoča visoko stopnjo bivalnega udobja. Ta je povezan z načinom delovanja, saj talno ogrevanje omogoči, da se toplota enakomerno razporedi po celotnem prostoru, kar pomeni tudi maksimalen izkoristek energije. Poleg tega je najvišja temperatura pri tleh, torej pri vaših nogah, kjer je tudi najbolj zaželena, medtem ko proti stropu pada, kar je blizu idealnih temperaturnih razmer v prostoru.  Pri takem načinu ogrevanja na elektriko je izkoristek toplote lahko tudi do 80 odstotni, med tem ko je pri klasičnem načinu ogrevanja z radiatorjem ta le 30 odstotni. Poleg tega je izbira talnega gretja tudi trajnostna, saj pomeni zmanjšanje izpustov strupenih plinov in ne vsebuje škodljivih sevanj. Pomemben podatek pa je tudi, da lahko z uporabo sistema za talno gretje pri stroških ogrevanja privarčujete tudi do 12 odstotkov, saj za ugodne bivanjske pogoje zadošča od 2 do 3°C nižja temperatura zraka kot pri klasičnem ogrevanju.

Uporaba talnega gretja je mogoča praktično v vseh stanovanjskih prostorih. Pozorni moramo biti le na primerno izolacijo tal, kamor se namesti, saj boljša izoliranost pomeni učinkovitejše ogrevanje in manjšo porabo električne energije. Pri novogradnjah se talno ogrevanje lahko uporabi za praktično vse prostore, med tem ko je pri starejših stanovanjskih objektih, to najbolj smiselno v kopalnicah, saj gre navadno za gradnje s slabšo izolacijo in je zato izkoristek lahko precej manjši.

IZBIRA TALNE OBLOGE – POMEMBEN DEJAVNIK

Da bo učinkovitost čim višja, moramo biti pozorni, da uporabimo pravilno oblogo za talno gretje. Pomembno je, da to poznamo že pred vgradnjo, saj je od tega odvisna izbira najboljše opcije. Najprimernejše obloge so tiste, ki imajo dobro prevodnost toplote, na primer kamen in keramika. V poštev pridejo tudi laminat, parket in linolej, med tem ko je pluta povsem neprimerna za uporabo talnega gretja. Razporeditev toplote in s tem povezana energetska učinkovitost sta odvisni od stopnje izolacije pod tlemi – boljša kot je, boljši sta tudi razporeditev in učinkovitost.

VODNI SISTEM TALNEGA GRETJA

Gre za sistem ogrevanja, kjer topla ogrevalna voda kroži po ceveh, ki so vgrajena v tla in oddaja toploto estrihu. Za nosilni element cevi uporabimo armaturno mrežo, na katero potem cevi ¸za talno gretje navijemo v obliki črke S in na koncu zalijemo z betonom. Tak način omogoči čim boljši izkoristek, saj je lahko temperatura vode nižja za štiri stopinje Celzija. Cevi za talno gretje so danes praviloma plastične, saj imajo veliko prednosti pred jeklenimi ali bakrenimi. Med cevmi in tlemi je položena plast estriha, katere debelina mora biti za stanovanjske površine najmanj 40 mm. Da pri parketu ne bi prišlo do razpok zaradi previsokih temperatur ogrevalne vode, je pomembno, da na tla ne polagamo težkih preprog in drugih materialov, ki so dobri toplotni izolatorji. Poleg tega moramo biti pozorni, da je stalna vlažnost zraka nekje med 50 do 60 %, kar zagotavlja primerno vlažnost lesa in s tem optimalne bivanjske pogoje. V primerjavi z električnim načinom talnega gretja je tak sistem zahtevnejši za vgradnjo, saj je pred uporabo potrebno po navadi izvesti tudi potrebne gradbene posege. Pri tem sistemu je potrebno upoštevati tudi, da je višina vgradnje nekoliko višja kot pri drugih alternativah.

ELEKTRIČNO TALNO GRETJE

V primerjavi z vodnim sistemom talnega gretja je električni sistem talnega ogrevanja enostavnejša in cenovno ugodnejša rešitev. Že primarni vložek je znatno nižji, saj ne potrebujemo posebnega prostora za kurilnico, prav tako pa ne potrebujemo dimnika. Izkoristek pri takem načinu ogrevanja je visok, saj je sistem električnega talnega ogrevanja nameščen bližje površini kot vodni sistem, zato se zrak v prostoru segrej v krajšem času. Tudi pri podjetju Tersus d.o.o. smo se zaradi številnih prednosti usmerili v električno talno ogrevanje podjetja EBECO in ponujamo široko paleto njihovih izdelkov.

 • Delovanje gretja tal na elektriko

Toplota se ustvarja v grelnih kablih s pomočjo električne energije. Kabli so položeni po celotnih tleh v vijugah, preko njih pa je položena tanka plast polnila, na katero se položi talna obloga. Sistem električnega ogrevanja se lahko položi v vseh prostorih. Pomembna prednost pri izdelkih EBECO je tudi ta, da ima vsaka soba svoj termostat, ki omogoča, da se temperatura nastavlja v vsakem prostoru posebej, neodvisno od temperature v drugih prostorih. Ker Če se sistem talnega ogrevanja naloži direktno nad beton, bo proces ogrevanja precej daljši zaradi slabših izolacijskih lastnosti betona, zato priporočamo, da se pod grelne kable položi izolacijske plošče, saj je tak sistem energetsko učinkovitejši in dodatni viri ogrevanja niso potrebni.

 • Različice

Grelni kabli so posebej primerni za kopalniške prostore, saj se nahajajo neposredno pod keramiko, kar omogoča, da se tla čim hitreje in čim bolj segrejejo. To je v kopalnici zelo zaželeno zaradi samega ugodja pa tudi, ker toplota omogoči, da se tla hitreje posušijo. Pri tej izbiri je debelina kablov le 4 mm, zato so primerna izbira tudi pri prostorih, kjer je višina tal omejena. Grelni kabli tudi omogočajo hitro in enostavno polaganje. Primerni so tudi za zunanje površine npr. stopnice, garažo, delavnico, itd. V naši ponudbi izdelkov EBECO lahko najdete tako samostojne grelne kable kot tudi celotni set za talno ogrevanje, kjer so poleg grelnih kablov vključene tudi samolepilne mreže, na katero se kabel pričrvsti.

Grelna folija se uporablja predvsem tam, kjer se kot talna obloga uporablja laminat. Njena glavna prednost je, da gre za samoregulacijski sistem in zato ni nevarnosti pregrevanja. Deluje preko infrardečega gretja, kar pomeni visok grelni učinek, poleg tega pa pri njenem delovanju tudi ne prihaja do dvigovanja prahu niti do razvoja mikorobov.

 • Program ˝Energy Saver˝ pri izdelkih EBECO

Izdelki EBECO z oznako ˝Enery Saver˝ v primerjavi z bolj tradicionalnimi sistemi za talno ogrevanje omogočajo še dodatne prihranke in veliko nižjo porabo energije. To je posledica posebnim termostatov EB-Therm 205, 400 in 800, ki omogočajo, da temperatura najbolj ustreza vašim potrebam, tako da se tekom dneva in noči samodejno dviga oziroma spušča. Program ˝Energy Saver˝ deluje tako, da se lahko prilagodi na t.i. dogodke. To pomeni, da lahko sistemu sami sporočite kakšno temperaturo želite ob določenih priložnostih. Napredna tehnologija omogoči, da termostati EBECO preračunajo čas segrevanja in tako zagotovijo, da se želena temperatura doseže pravočasno. Ponoči ali podnevi, ko ni nikogar doma, se temperatura ogrevanja tako lahko še dodatno spusti, kar omogoča dodatne prihranke.

 • Prednosti:

  • Nizki stroški investicije in vzdrževanja v primerjavi s toplovodnim sistemom
  • Prihranek pri stroških ogrevanja, saj je temperatura lahko nižja
  • Način ogrevanja brez škodljivih izpustov za okolje
  • Sistem regulacije v vsakem prostoru posebej
  • Neviden sistem ogrevanja, ki v primerjavi z radiatorji ne zavzema bivalne površine
  • Primeren za alergike – ne povzroča dvigovanja prahu, suha tla preprečujejo razvoj pršic in alergenov
  • Manj izsuševanja zraka
  • Enakomerna in optimalna razporeditev toplote po prostoru – najtopleje pri nogah in hladneje pri glavi
  • Hitro sušenje tal, v primeru, da se zmočijo (tuširanje, mokri čevlji)
  • Deluje tudi poleti, kar je predvsem uporabno v kopalnici
  • Z vgradnjo električnega sistema talnega ogrevanja se tlom ne doda preveč višine
 

 KAJ PA CENA TALNEGA GRETJA?

Talno gretje cena je sicer nekaj višja, kot bi bila cena vgradnje radiatorskega sistema. Vsekakor naj nam le-ta ne bo poglavitni dejavnik pri izbiri, saj se investicija v talno gretje, ki je nekaj dražji sistem vsekakor upraviči na račun boljšega udobja in počutja. Ne nazadnje so tudi obratovalni stroški nižji kot  pri ostalih sistemih ogrevanja in se tako nekaj višja investicija z leti povrne tudi skozi nižji strošek za porabljeno energijo.

Preberi več / Skrij