Domov  |  Kontakt  | 

Uvoz in distribucija Tersus d.o.o. 

 

 tel.: 01-2573-256     Brezplačna modra številka: 080 11 05

Brezplačna pomoč in svetovanje:

tersus@siol.net | 080 11 05

Potrebujete dodatne informacije glede nakupa in montaže?

Pokličite naše izkušene tehnične svetovalce. Pomagali vam bomo.

051-655-500, 031-235-200 ali na brezplačno številko 080 11 05

TALNO OGREVANJE EBECO

talno ogrevanje Ebeco

 

Talno ogrevanje je način nizkotemperaturnega ogrevanja, katerega so uporabljali že stari rimljani. Prednost talnega ogrevanja je v optimalni porazdelitvi toplote glede na prostor. Za dobro počutje, potrebujemo topla tla, v višini glave pa je lahko temperatura nekaj nižja. Način s katerim lahko to dosežemo je ravno talno ogrevanje. Običajno je temperatura pri talnem ogrevanju za 1 do 2°C nižja kot pri radiatorskem ogrevanju, pri tem pa ohranimo enako raven udobja.


varčujte z energijo

 

 

Da bi talno gretje dobro delovalo, je prvenstveno potrebno poskrbeti za izolacijo tal na katera se nato električno talno ogrevanje namesti. Izolirana tla bodo ne samo poskrbela za bolj učinkoviti ogrevanje, manjša bo tudi poraba električne energije, sam sistem pa bo tudi hitreje reagiral in ogrel tla na primerno temperaturo nastavljeno na termostatu.


set za talno ogrevanje


Električno talno ogrevanje lahko namestimo praktično v vse prostore v stanovanju, v vežo, hodnik, kuhinjo, kopalnico, sobe, spalnice, delovne sobe in podobno. V prostorih kjer uporabljamo keramiko, priporočamo da se vgradijo grelne preproge oz. grelne mreže, v prostorih z lesenimi ali PVC talnimi oblogami pa grelne folije. Vsi sistemi EBECO ogrevanja so dobavljivi s termostati, kateri so opremljeni z napredno fuzzy tehnologijo za natančno uravnavanje sobne temperature in varčevanje z energijo. Vsi sobni termostati imajo priložen tudi senzor za uravnavanje temperature tal. Na voljo so termostati EB 205, EB 355 in vgradni za din letev EB 800. Termostat EB 800 je univerzalni termostat in se ga lahko uporabi tako za talna ogrevanja kot tudi za sisteme protizmrzovalne zaščite, ogrevanja žlebov in žlot, kakor tudi za taljenje snega na dvoriščih in klančinah. Možno ga je uporabiti tudi v različnih industrijskih procesih.


Grelne preproge EBECO so zasnovane na osnovi samolepilne mreže, katera ima nanešeno posebno lepilo po celi površini in grelnega kabla kateri je pritrjen na nosilno mrežo. Sam grelni kabel je vrhunski proizvod in ima izredno robustno zasnovo ter ga je pri vgradnji praktično nemogoče uničiti.

Tovarniško imajo vsi grelni kabli narejen stresni test na visoko prenapetost. Zasnova kabla je narejena po skandinavskih smernicah, katere imajo izredno stroga merila glede elektromagnetnih sevanj. EBECO grelni kabli dosegajo najnižjo možno raven elektromagnetnega sevanja, kar je potrjeno tudi s strani SEMKO inštituta za certifikacijo in se lahko brez posebnosti uporabljajo v bivalnih prostorih. 

Grelni sistemi EBECO se lahko uporabljajo v različnih prostorih. Glede na prostor tako priporočamo tudi potrebno minimalno moč grelne mreže. Nekaj podatkov o tem si lahko ogledate v spodnji tabeli:


 

 

 

 

 

grelni kabel v prerezu

Grelni kabel v prerezu

 

 

  TIP SOBE

  PRIPOROČENA IZHODNA MOČ

  Veža, hodnik

80 - 120 W/m²

  Dnevna soba, kuhinja, spalnica

60 - 90 W/m²

  Kopalnica

80 - 120 W/m²

  Klet/Betonska tla (dobra izolacija)

60 - 90 W/m²

  Klet/Betonska tla (slaba izolacija)

90 - 150 W/m²

  Garaža, delavnica

90 - 150 W/m²

  Zimski vrt

120 - 160 W/m²

 

 

 

 

 

 

 

Zagotavljamo 12 letno garancijo na grelne preproge Thermoflex in grelne kable Cable Kit, z možnostjo podaljšanja do 25 let. Garancija za termostate je 3 leta.


Tag: Ebeco, Devi, danfoss, talno ogrevanje, gretje, ogrevanje kopalnice, grelne folije, termostat