Domov  |  Kontakt  | 

Uvoz in distribucija Tersus d.o.o. 

 

 tel.: 01-2573-256     Brezplačna modra številka: 080 11 05

Brezplačna pomoč in svetovanje:

tersus@siol.net | 080 11 05

Potrebujete dodatne informacije glede nakupa in montaže?

Pokličite naše izkušene tehnične svetovalce. Pomagali vam bomo.

051-655-500, 031-235-200 ali na brezplačno številko 080 11 05

visokoučinkovite toplotne črpalke Panasonic


Nova toplotna črpalka zrak-voda serije aquarea za uporabo v gospodinjstvih

Npva H serija toplotnih črpalk Aquarea, ki ponuja zmogljivosti od 3 kW pa vse do 16 kW, predstavlja najobsežnejšo ponudbo toplotnih črpalk zrak-voda na tržišču in omogoča zanesljivo delovanje, ne glede na vaše zahteve glede ogrevanja ( do -28°C ) in hlajenja. Sistemi so primerni tako za novogradnje kot za obnove in so stroškovno učinkoviti ter okolju prijazni. Toplotna črpalka zrak-voda Aquarea zajema svež zrak, ki ga nato pošlje v cevi, napolnjene s hladilnim sredstvom (pomislite na hladilnik!). Zajeta toplota nato v izmenjevalcu preide v vodo, ki jo lahko uporabi vaš ogrevalni sistem, zadostila pa bo tudi vsem potrebam po vroči vodi v vašem gospodinjstvu. Panasonicova najnovejša tehnologija vam ponuja trajnostno alternativo sistemom ogrevanja na olje, utekočinjeni naftni plin in elektriko, modeli T-Cap ogrevajo vse do -28°C.

 

Aquarea T-CAP, -28°C 

Če je vaša prva skrb ohranjati nazivno toplotno zmogljivost pri temperaturah, ki padejo tudi pod -7 °C oz. -28 °C*, potem izberite sistem Aquarea T-CAP. Ta bo vedno poskrbel za zadostno zmogljivost ogrevanja hiše – brez pomoči zunanjega grelnika in tudi pri izjemno nizkih temperaturah. Aquarea T-CAP pri še tako nizkih temperaturah ohranja visoko učinkovitost in visoko zmogljivost ogrevanja. S sistemom Aquarea T-CAP se lahko zmeraj nadejate visokih prihrankov.
* Za ohranjanje zmogljivosti pod -15 stopinjami boste morda potrebovali pomožni grelnik.

 t cap  sistem inverter +  okolju prijazno  do - 20 C v načinu ogrevanja  obnova  solarni komplet  dhw - topla voda za gospodinjstvo  povezljivost  internetni nadzor  5-letna garancija


Na voljo so vam modeli z različno močjo:

9 kW: KIT-WXF09HE8 (samo za ogrevanje)
12 kW: KIT-WXF12HE8 (samo za ogrevanje)

9 kW: KIT-WXC09HE8 (za ogrevanje in hlajenje)
12 kW: KIT-WXC12HE8 (za ogrevanje in hlajenje)
16 kW: KIT-WXC16HE8 (za ogrevanje in hlajenje)


Zakaj toplotne črpalke zrak voda?

-  Manjši račun za ogrevanje in nižji stroški vzdrževanja
-  Preprosta integracija z večino ogrevalnih sistemov
-  Energetsko učinkovita alternativa sistemom ogrevanja na olje, utekočinjeni naftni plin in elektriko
-  Odlično združljive z drugimi energetsko učinkovitimi viri energije, denimo solarnimi zbiralniki
-  Zagotavlja trajnostno ogrevanje, hlajenje in toplo vodo za vaš dom
-  Za 40 % do 60 % zmanjša letni račun za ogrevanje (V primerjavi s sistemi ogrevanja na olje in utekočinjeni naftni plin. Odvisno od pogojev.)
-  Idealna za objekte brez dostopa do plinovodnega omrežja
-  Deluje tudi pri temperaturah pod lediščem (-28 °C).
-  Nameščena je zunaj objekta, zato prihrani dragocen bivalni prostor
-  Preizkušena Panasonicova tehnologija, ki je zelo dobro preizkušena v številnih državah EU

 

Prihranek energije do 78 %*

Toplotna črpalka Panasonic Aquarea v primerjavi z električnimi grelniki zagotavlja do 78 % prihranek pri stroških ogrevanja. Na primer, sistem Aquarea z močjo 9 kW ima vrednost COP 4,74. To je 3,74 kW več od običajnega električnega ogrevalnega sistema, kjer je največja vrednost COP enaka 1. To pomeni 78 % prihranek. Porabo je mogoče dodatno zmanjšati, če na sistem Aquarea priključite fotovoltaične sisteme. Energijski razred za vse modele T-Cap je A++ / A++.


prihranek energije

 * Do 78 % toplote, ki jo proizvede toplotna črpalka, je brezplačne, saj izvira iz zunanjega zraka. Nazivni pogoji: Ogrevanje: Temperatura notranjega zraka: 20 °C suh termometer / temperatura zunanjega zraka: 7 °C suh termometer / 6 °C moker termometer. Pogoji: Vhodna temperatura vode: 30 °C. Izhodna temperatura vode: 35 °C.


Kako deluje sistem Aquarea?

Sistem toplotne črpalke zrak-voda izkorišča toplotno energijo iz zunanjega zraka za ogrevanje in hlajenje doma ter pripravo tople vode. Sistem Aquarea na ta način za ogrevanje ali hlajenje vašega doma izrablja brezplačno energijo. Električno energijo uporablja samo za delovanje kompresorja, elektronike in obtočnih črpalk, v primeru zelo nizkih temperatur pa za električne grelnike. Rezultat sta izjemna učinkovitost in občutni prihranki pri električni energiji.

delovanje sistema Aquarea

- Zunanja enota zajema brezplačno energijo iz zunanjega zraka in jo v hišo prenaša s pomočjo hidravličnega modula. Ta brezplačna energija se s pomočjo okolju prijaznega hladilnega plina z visokim koeficientom toplotne izmenjave (R410A) prenese na hidravlični modul.

- Prek upravljalne plošče na hidravličnem modulu je mogoče nadzirati temperaturo v hiši in tako maksimalno povečati učinkovitost. Hidravlični modul ima toplotni izmenjevalnik, ki prenaša energijo v hladilnem plinu, ki prihaja od zunaj, v vodo, ki se uporablja za ogrevanje hiše in pripravo tople vode. Hidravlični modul deluje prioritetno v smislu ogrevanja in priprave tople vode. Pri sistemih split je hidravlični modul vgrajen znotraj objekta, pri sistemih monoblok pa je vgrajen v zunanjo enoto.

- Zbiralnik za toplo vodo (ZTV) ogreva toplo vodo. Izdelan je iz nerjavečega jekla, ki mu zagotavlja zelo dolgo življenjsko dobo. Opremljen je še z električnim grelnim elementom z močjo 3 kW, ki maksimalno udobje zagotavlja tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Grelnik, ki je nameščen na vrhu notranje enote, zagotavlja maksimalno učinkovitost in hitrejše segrevanje. Zbiralnik za toplo vodo vsebuje še 3-smerni ventil, s katerim zbiralnik priključimo na sistem.

hidravlični modul

Sistem Aquarea za ogrevanje in toplo vodo

Trajnostna alternativa sistemom ogrevanja na olje, utekočinjeni naftni plin in elektriko.

shema aquarea

1. Zunanjo enoto toplotne črpalke Aquarea, je podjetje Panasonic razvilo v obširno serijo toplotnih črpalk zrak-voda, ki so bile zasnovane tako, da učinkovito pretvarjajo brezplačen zrak v trajnostno obliko ogrevanja in vir tople vode. Nameščene so na zunanji strani vašega doma in delujejo vse leto v vseh vremenskih pogojih (tudi do -28 °C) ter so učinkovita alternativa sistemom ogrevanja na olje, utekočinjeni naftni plin in elektriko.

2. Notranja enota Aquarea: Z uporabo najnovejše tehnologije in energetsko učinkovite vgradnje zagotavlja nenehen vir tople vode za gospodinjsko rabo.

3. Regulator z vremensko kompenzacijo Aquarea: Vgrajeni regulator z vremensko kompenzacijo omogoča natančno upravljanje temperature v notranjosti hiše na podlagi zunanje temperature.

4. Aplikacija za upravljanje ogrevanja¹ za pametne telefone, tablične računalnike ali pametne namizne telefone². Aplikacija za upravljanje ogrevanja vam omogoča, da sistem za ogrevanje in toplo vodo upravljate prek pametnega telefona, tabličnega ali osebnega računalnika, kakor da bi to počeli doma. (1. Dodatna oprema. 2. Pametni Panasonicov namizni telefon KX-UT670.)

Panasonic, največji svetovni proizvajalec rotacijskih kompresorjev.
Panasonicovi rotacijski kompresorji za enotno klimatizacijo so bili vgrajeni v najbolj zahtevna okolja po svetu. Zasnovani so, da prenesejo ekstremne pogoje, in zagotavljajo visoko zmogljivost, učinkovitost in zanesljivost ne glede na to, kje se nahajate.


Zakaj je rotacijski kompresor Panasonic R2 tako učinkovit?

kompresor Panasonic
1.  Visokoučinkovit motor iz prvovrstnega silicijevega jekla izpolnjuje industrijske zahteve glede učinkovitosti.

2.  Oljna črpalka velike prostornine z izboljšanim mazanjem razširjena oljna črpalka velike prostornine skupaj z večjo
posodo za olje zagotavlja izjemno mazanje.

3.  Zbiralnik z večjo prostornino za hladilno sredstvo Večji zbiralnik sprejme znatno večje količine hladilnega sredstva, potrebne za daljše in večje sisteme.


Najpogosteje zastavljena vprašanja

Kako deluje Panasonicov rotacijski kompresor?
Kompresorji R2 so rotacijski kompresorji z vrtljivim batom. Srce rotacijskega kompresorja predstavlja valj, v katerem se nahajata bat in lopatica. Lopatica je v nenehnem stiku z batom, ki se vrti vzdolž notranje stene valja. Med vrtenjem bata se plin stiska v vedno manjši prostor, dokler ni dosežen razbremenilni tlak, ki plin sprosti v komoro. Hkrati skozi sesalni kanal vstopa še več plina, kar omogoča neprekinjeno sesanje in sproščanje. Preprosta zasnova in simetrija komponent valja, združeni s posebnim premazom in prvovrstnimi materiali, z vsako rotacijo zagotavljata izjemno vzdržljiv in zanesljiv izdelek.

Katero serijo SEER podpirajo Panasonicovi rotacijski kompresorji?
Kompresorji R2 spadajo med izdelke za klimatske sisteme najnovejše tehnologije in so med najbolj učinkovitimi tovrstnimi izdelki na današnjem trgu. Naši kompresorji R2 so bili zasnovani posebej zato, da bi izpolnjevali te zahteve glede učinkovitosti, kar skupaj s preprosto zasnovo zagotavlja nadvse zaželeno in gospodarno rešitev.

Zakaj so Panasonicovi rotacijski kompresorji tako zanesljivi?
Spremembe v zgradbi in materialu notranjih komponent kompresorju R2 omogočajo zanesljivo delovanje z nadpovprečnim razbremenilnim tlakom. Premaz, ki ga na lopatico nanašamo s postopkom fizikalnega parnega naparevanja (PVD), in ojačani jekleni materiali znatno zmanjšajo obrabo in povečajo vzdržljivost.

Zakaj so Panasonicovi rotacijski kompresorji tako tihi?
Struktura kompresorskega mehanizma R2 je bila preoblikovana, tako da omogoča večjo stabilnost in manj vibracij. Natančneje povedano, kompresor ima zgornjo razbremenilno odprtino v valju, ojačan nepomični zgornji ležaj in manj trenja med deli valja. Spodnja razbremenilna odprtina in dušilnik v dvojnih batnih kompresorjih prav tako pripomoreta k tišjemu delovanju. Rezultat je nova zasnova, ki optimizira učinkovitost in zmanjšuje hrup.

Kako je rotacijski kompresor R2 mogoče primerjati z vijačnim in batnim kompresorjem?
Rotacijski kompresorji R2 so zelo podobni nekaterim vijačnim kompresorjem, vsaj kar se tiče zmogljivosti na splošno, učinkovitosti in zanesljivosti. Preproste in simetrične ključne komponente kompresorja R2 pripomorejo k njegovi zanesljivosti, majhni teži in kompaktnosti, obenem pa so tudi gospodarni in ohranjajo svojo visoko učinkovitost ter nizko raven hrupa.

Katera hladilna sredstva je mogoče uporabljati s Panasonicovim rotacijskim kompresorjem?
Za Panasonicove rotacijske kompresorje R2 je mogoče uporabiti hladilno sredstvo R410A.